Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сполучені Штати запровадили санкції на чотири судноплавні компанії, пов'язані з росією

06 травня, 10:51
Сполучені Штати запровадили пакет санкцій стосовно понад 280 фізичних та юридичних осіб, пов’язаних з Росією. Зокрема, мова про чотири судноплавні компанії, які дотичні до реалізації проєкту Arctic LNG 2 ("Арктик СПГ 2"). Як передає Укрінформ, про це повідомляє ЦТС з посиланням на Splash.

Зазначається, що нова хвиля санкцій США стосується, зокрема, компаній і осіб у третіх країнах, які допомагають Росії отримувати ключові ресурси для виробництва зброї або оборонного виробництва. Серед іншого, США заявили, що стурбовані організаціями, які базуються в Китаї.

Сполучені Штати також наклали санкції на компанії, які працювали над розвитком майбутнього енергетичного виробництва та експортних потужностей Росії. Зокрема, це два оператори суден, які беруть участь у транспортуванні вузькоспеціалізованих модулів СПГ, та дві російські компанії з морської логістики.

"Проєкт Arctic LNG 2 спирався на технології та підтримку морської логістики іноземних сервісних компаній, і сьогоднішні дії спрямовані на подальше сприяння підзвітності суб’єктів, які надають матеріальну підтримку (оператору - ред.) проєкту Arctic LNG 2", - заявили в Держдепартаменті США.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати